رفتار بازار چیست؟

ساخت وبلاگ

رفتار بازار یک اصطلاح اقتصادی گسترده است که به رفتار مصرف کنندگان ، مشاغل یا بورس سهام اشاره دارد. این غالباً مورد تجزیه و تحلیل و استفاده از استراتژی های مختلف بازاریابی با هدف تقویت فروش یا شناخت برند در هنگام برخورد با مشاغل و مصرف کنندگان با تجزیه و تحلیل رفتار خرید آنها قرار می گیرد. بازاریابی طاقچه غالباً جمعیتی هدف را در نظر می گیرد ، به احتمال زیاد مصرف کننده نیاز به یک محصول و مؤثرترین محرک های تبلیغاتی برای شروع یک استراتژی موفق مبارزات انتخاباتی دارد. درک رفتار بازار سهام همچنین برای سرمایه گذاران که به دنبال پیش بینی روند ، زمان بازار هستند یا بهترین رسانه ها را برای سرمایه گذاری خود انتخاب می کنند ، مهم است.

رفتار مصرف کننده یکی از رایج ترین تمرکز های تئوری بازار است و عناصر اقتصاد و امور مالی و همچنین روانشناسی و جامعه شناسی را در بر می گیرد. هر دو بازاریابی معاملاتی و روابط در این تئوری بازی می کنند و هرکدام سعی می کنند فروش را با توجه به استراتژی های مختلف به حداکثر برسانند. بازاریابی روابط با ایجاد شناخت برند و روابط بلند مدت با مشتریان ، از رفتار بازار بهره می برد و درصد بالایی از بازدیدهای بازده را تضمین می کند. در مقابل ، بازاریابی معاملاتی روی معاملات فردی متمرکز است و با استفاده از آن هدف از رفتار مصرف کننده استفاده می کند.

چندین مدل برای رفتار مصرف کننده وجود دارد که رایج ترین آنها مدل جعبه سیاه است. این مدل پیشنهاد می کند که عوامل داخلی و خارجی وجود دارد که بر تصمیم خرید مصرف کننده تأثیر می گذارد. عوامل داخلی شامل صفات فردی مانند تاریخ شخصی ، سبک زندگی ، نگرش و خود فرایند تصمیم گیری است که شامل مقایسه برند ، جستجوی داده های مربوط به یک محصول و رفتار پس از خرید است. عوامل خارجی شامل محیط اطراف یک مصرف کننده ، مانند شرایط اقتصادی فعلی یا روندهای فرهنگی و همچنین استراتژی های بازاریابی اجرا شده است. این استراتژی ها معمولاً شامل انتخاب یک نقطه قیمت مناسب برای یک محصول ، بهینه سازی هدف و طراحی آن و ایجاد محرک های تبلیغاتی مؤثر ، فروش یا سایر تبلیغات است.

رفتار بازار همچنین می تواند به رفتار بازار سهام اشاره کند. برخی از همان مشاهدات از تجزیه و تحلیل رفتار مصرف کننده می تواند برای خرید و رفتار رفتار در بازار سهام اعمال شود. به عنوان مثال ، بسیاری از سرمایه گذاران به احتمال زیاد سهام خود را به عنوان فروپاشی بازار می فروشند و وقتی در حال افزایش است ، خریداری می کنند و بسیاری دیگر طبق رفتار گروهی عمل می کنند. بخش اعظم این نوسانات روزانه در بورس به سادگی "سر و صدا" است و رفتار طولانی مدت بازار کاملاً متفاوت است. دانستن این روندها می تواند به سرمایه گذاران کمک کند تا بازار سهام را بهتر درک کنند ، چه موقع خرید و فروش می کنند و استراتژی های سرمایه گذاری بهترین است.

چهار رفتار بازار چیست؟

برای استفاده کامل از بازار سهام به نفع آنها ، سرمایه گذاران ، معامله گران ، مصرف کنندگان و مشاغل باید رفتارهای اصلی بازار را که مرتباً اتفاق می افتد درک کنند. آنها همچنین باید بدانند که بازار دائماً در حال تغییر است و این رفتارها به طور جداگانه و نه جدا از یکدیگر ، در یک پایه کوتاه مدت و طولانی مدت اتفاق می افتد.

چهار رفتار اصلی بازار عبارتند از: بازار گاو نر ، بازار خرس ، مرحله اصلاحات و راکد یا بازار مسطح. رفتار بازار گاو نر بازاری است که شامل افزایش قابل توجه در سهام است و کلی روند مثبت و رو به بالا در بازار را به طور کلی نشان می دهد. بازارهای خرس ، به شکلی مخالف عمل می کنند ، زیرا سهام به شدت سقوط می کند و یک مارپیچ بازار نزولی به طور کلی ذکر شده است. هنگامی که بازار بین این دو نوع بازار در حال انتقال است ، به عنوان در مرحله اصلاحات شناخته می شود. در طی این مرحله رفتاری ، بازار حتی با افزایش یا سقوط مناسب و رهایی از بازار هر دو ظهور و ریزش های ظالمانه ، حتی از بین می رود و تثبیت می شود. سرانجام ، هنگامی که بازار دوره طولانی تر از غرق شدن و صعودهای بیشتر را پشت سر می گذارد که به طور مؤثر یکدیگر را لغو می کنند ، گفته می شود که بازار صاف یا راکد است.

چگونه رفتار بازار را شناسایی می کنید؟

شناسایی و پیش‌بینی این رفتارهای بازار می‌تواند دشوار باشد. به طور کلی، بازارهای خرسی و گاوی با دوره های طولانی تر از افزایش و کاهش قابل توجه مشخص می شوند. اکثر سرمایه گذاران و اقتصاددانان تنها در صورتی بازار را نزولی یا صعودی می دانند که سهام آن حداقل 20 درصد نسبت به فعالیت اخیر تغییر کند و اگر این روند برای مدت طولانی، اغلب چندین ماه یا چندین سال ادامه یابد. بازارهای واقعاً خرسی و گاوی نسبت به روندهای میانی فاز اصلاحی و بازار ثابت کمتر رایج هستند. بسیاری از سرمایه گذاران سعی می کنند از قبل این تغییرات را پیش بینی کنند و برخی معتقدند که پیش بینی و واکنش به روند درک شده بازار در واقع بازار را به سمت آن روند سوق می دهد. در اصل، بازار ممکن است گاهی بیشتر واکنشی به اقدامات سرمایه گذاران، معامله گران، مصرف کنندگان و شرکت ها باشد تا برعکس. با در نظر گرفتن این موضوع، برای شناسایی دقیق‌تر رفتارهای بازار و تغییرات در آن رفتارها، فرد باید به جای صرفاً خود بازار، روند عوامل ایجادکننده و تأثیرگذار بر بازار را مشاهده، درک و تشخیص دهد.

عوامل رفتار بازاریابی چیست؟

بسیاری از عوامل مختلف با هم کار می کنند تا رفتار بازار را تعیین کنند. برخی از این عوامل سازگارتر و تا حدودی قابل پیش بینی هستند و برخی کاملاً تصادفی و شدید به نظر می رسند. عوامل مختلفی از گروه های مختلف مردم و همچنین رویدادهای ملی یا جهانی ناشی می شود. عوامل مختلفی در سطوح مختلف نیز وجود دارد، از سطح شرکت‌ها و مصرف‌کنندگان خاص‌تر تا سطوح عمومی‌تر اقتصادی، سیاسی و اجتماعی کل کشور و جهان.

سهام به یک شرکت و خدمات یا محصول خاص مربوط می شود، بنابراین آنچه در یک شرکت یا برای یک خدمات یا محصول اتفاق می افتد اغلب نحوه رفتار سهام مرتبط را تغییر می دهد. نمونه های متداول شامل تغییرات در مالکیت یا مدیریت، به روز رسانی محصولات و خدمات، گزارش ها و نظرات مصرف کننده و تمایلات سیاسی یا اجتماعی یک شرکت است. به طور کلی، شرکت هایی که تصویر مثبت و حاشیه سود بالاتری را حفظ می کنند، سهام روند مثبت بیشتری نیز دارند و بالعکس.

خصوصیات سهام خود نیز رفتارهای خاص و عمومی را در بازار ایجاد می کند. این بیشتر مربوط به رابطه بین عرضه و تقاضا است. عرضه بزرگ با تقاضای کم اغلب باعث کاهش قیمت سهام می شود زیرا کمتر سهام می خواهد و قیمت های پایین تر ممکن است معامله گران و سرمایه گذاران را به خرید آنها ترغیب کند. عرضه زیاد همراه با تقاضای زیاد یا عرضه کم با تقاضای کم معمولاً سهام را در سطح یکنواخت نگه می دارد بدون اینکه زیاد افزایش یابد یا اصلاً سقوط کند. کمبود عرضه با تقاضای زیاد به طور طبیعی باعث افزایش چشمگیر قیمت سهام می شود زیرا افراد برای داشتن آن با یکدیگر رقابت می کنند.

همچنین عوامل کلی و کلی دیگری وجود دارد که به رفتار بازار سهام کمک می کند. وضعیت عمومی اقتصاد یک نمونه است. تغییر در نرخ بهره ، قیمت نفت ، درصد بیکاری و تورم همه بر نحوه رفتار برخی سهام و کل بازار تأثیر می گذارد. به نظر می رسد دوره های سیاسی و اجتماعی تحول یا صلح نیز به نحوه عملکرد بازار سهام نیز مربوط می شود. سرانجام بلایای ملی و جهانی ، جنگ ها ، معاهدات صلح و پیشرفت های فناوری و پزشکی که چشم انداز و رفتار مصرف کنندگان آن بازار را تغییر می دهد ، اغلب روند کلی خود بازار را تغییر می دهد. بعضی اوقات می توان این تغییرات را پیش بینی کرد و در موارد دیگر بدون هشدار اتفاق می افتد ، به همین دلیل پیش بینی رفتار بازار بسیار دشوار است.

توصیه معامله گران با تجربه...
ما را در سایت توصیه معامله گران با تجربه دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : حمید ابراهیمی بازدید : 65 تاريخ : چهارشنبه 10 خرداد 1402 ساعت: 0:30