فصل 1: مقدمه ای بر سواد دیجیتال

ساخت وبلاگ

در این فصل ، شما با مفهوم سواد دیجیتال و مهارت های جدیدی برای تعامل با دنیای دیجیتال با مسئولیت پذیری و مؤثر آشنا خواهید شد. با استفاده از تجربیات دیجیتالی خود ، در مورد سواد دیجیتالی و ردپای دیجیتال خود فکر خواهید کرد و استراتژی های مثبتی را برای کنترل پیشرو هویت دیجیتال خود ایجاد خواهید کرد.

مباحث فصل

  1. معرفی
  2. گرفتن سهام خود دیجیتال خود
  3. سواد دیجیتال چیست؟
  4. چرا سواد دیجیتال مهم است؟
  5. بهبود سواد دیجیتالی خود: تبدیل شدن به یک شهروند دیجیتال

پس از اتمام این فصل باید بتوانید:

  • روشهای استفاده از فناوری را در زندگی شخصی و یادگیری توصیف کنید
  • با مقایسه روشهای مختلف سواد دیجیتال توسط محققان مقایسه شده است
  • بررسی کنید که سواد دیجیتال بین افراد بر اساس زمینه ای که در آن زندگی می کنند و یاد می گیرند و نحوه استفاده از فناوری متفاوت است
  • برای ارزیابی سواد دیجیتالی خود از یک چارچوب اساسی استفاده کنید
  • در ردپای دیجیتال خود تأمل کنید
  • استراتژی هایی را برای کنترل هویت دیجیتالی خود ایجاد کنید

معرفی

از آنجا که فناوری دیجیتال رایج تر ، مقرون به صرفه تر و قابل حمل تر شده است ، بیشتر و بیشتر افراد از همه بخش های جامعه شروع به افزایش مشارکت آنلاین و دیجیتال خود می کنند. درک فرصت ها ، قوانین و مشکلات احتمالی دنیای دیجیتال لزوماً با استفاده طولانی مدت به طور خودکار انجام نمی شود. هرکسی که از فناوری دیجیتال استفاده می کند نمی داند که چگونه طیف وسیعی از ابزارهای موجود را به بهترین وجه خود اداره کند ، و حتی کاربران با تجربه فناوری دیجیتال می توانند در معرض هکرها قرار بگیرند ، کنترل نحوه نمایش آنها را به صورت آنلاین از دست بدهند ، یا در غیر این صورت نتوانند هویت دیجیتالی خود را در یک حفظ کنندشیوه بهینه

سواد دیجیتال مفهومی نسبتاً جدید است که در دهه 1990 در دوران انقلاب اینترنت پدیدار شد. قبل از آن ، مردم بیشتر در مورد "سواد رایانه" صحبت می کردند. اما در سال 1997 ، پل گیلستر ، مورخ و مربی برای اولین بار اصطلاح "سواد دیجیتال" را ابداع كرد و اظهار داشت كه سواد دیجیتال فراتر از مهارت های استفاده از فناوری است. وی گفت که این در مورد "تسلط بر ایده ها است ، نه به عنوان کلید [رایانه]" (گیلستر ، 1997 ، ص 1).

گیلستر (1997) سواد دیجیتالی را به عنوان "توانایی درک و استفاده از اطلاعات در قالب های مختلف از طیف گسترده ای از منابع هنگام ارائه از طریق رایانه" تعریف کرد (ص 1). برای او ، سواد دیجیتال شامل توانایی ارزیابی انتقادی اطلاعات (ارائه شده در قالب های مختلف) و تصمیم گیری در مورد نحوه استفاده از این اطلاعات در زمینه های مختلف زندگی واقعی است.

در پایان این فصل شما قادر خواهید بود مفهوم سواد دیجیتالی و بسیاری از مؤلفه های مختلف آن را تعریف کنید ، بر سواد دیجیتالی خود تأمل کنید ، با دنیای دیجیتال با مسئولیت پذیری درگیر شوید و به عنوان یک شهروند دیجیتال توانمند باشید که قادر به کمک به دیگران در یادگیری و یادگیری و یادگیری دیگران باشدنقش خود را در دنیای دیجیتال توسعه دهید.

گرفتن سهام خود دیجیتال خود

احتمالاً شما در جنبه های مختلف زندگی خود از طیف وسیعی از فناوری ها و ابزارهای دیجیتالی استفاده کرده اید. ممکن است از فناوری های تلفن همراه مانند تلفن یا رایانه لوحی برای بارگیری مواد یا اطلاعات از اینترنت استفاده کنید ، یا ممکن است از آنها برای برقراری ارتباط با دوستان و خانواده استفاده کنید. شما ممکن است از فناوری های اطلاعات و ارتباطات (ICT) عمدتاً برای کار یا یادگیری استفاده کنید ، یا ممکن است در درجه اول برای سرگرمی استفاده کنید. در واقعیت ، مردم اغلب از فناوری ها و ابزارهای مختلفی برای ترکیبی از اهداف استفاده می کنند.

فعالیت 1. 1: فکر کردن در مورد خود دیجیتال خود

در مورد تمام راه های استفاده از فناوری در زندگی شخصی خود فکر کنید (به عنوان مثال برای سرگرمی ، خرید ، به اشتراک گذاری عکس ، برقراری ارتباط با افراد و غیره). چه کسی با دیجیتالی تعامل دارید و چگونه این کار را انجام می دهید (یعنی از چه برنامه ها/وب سایت هایی استفاده می کنید و برای کدام منظور)؟حال خود را به عنوان یک دانش آموز و روش های استفاده از فناوری برای یادگیری فکر کنید؟

یک لیست تهیه کنید یا نمودار فعالیت های خود را بکشید ، با توجه به گروه ها یا شبکه هایی که با دیجیتالی در تعامل هستید و در مورد نحوه استفاده از فناوری دیجیتال در حوزه های مختلف زندگی خود فکر می کنید.

ممکن است دوست داشته باشید این کار را به صورت دیجیتالی با استفاده از این نقشه ذهن قابل ویرایش در مورد ردپاهای دیجیتال در Creatly.com یا با ساختن یک نقاشی از خود دیجیتال خود روی کاغذ انجام دهید.

شکل 1. 1: مثال خود دیجیتال من

شکل 1. 2: مثال خود دیجیتال من

سواد دیجیتال چیست؟

مفهوم سوادآموزی

بیایید ابتدا با "سواد چیست؟"فرهنگ لغت سواد را توانایی خواندن و نوشتن تعریف می کند. در آموزش ، سوادآموزی به عنوان توانایی خواندن ، نوشتن و استفاده از حسابی درک می شود. تأکید بر مهارت با زبان و عددی است.

مکث و توجه به این نکته حائز اهمیت است که اصطلاح سواد همیشه درجه ای از وضعیت را حفظ کرده است. در سطح جهان ، کشورها غالباً از نظر میزان سواد در رتبه بندی قرار می گیرند ، در مقایسه با آنچه درصد از جمعیت بالغ می توانند به عنوان مثال بخوانند و بنویسند. با این حال ، پیچیدگی بیشتری به اصطلاحات سواد یا بی سواد وجود دارد ، اما چیزهای زیادی به متن بستگی دارد."مطالعات سوادآموزی جدید" سواد را به عنوان یک عمل واقع شده مشاهده می کند. همانطور که در این مورد بستگی به این دارد که از کجا آمده اید و هدف شما چیست.

فعالیت 1. 2: سواد در اینترنت چگونه به تصویر کشیده شده است؟

از یک موتور جستجوی مشترک مانند Google استفاده کنید و اصطلاح "سواد" را در نوار جستجو تایپ کنید. گزینه ای را برای مشاهده نتایج به عنوان تصاویر انتخاب کرده و از طریق تصویر بصری سواد حرکت کنید. این تصاویر در مورد مفهوم سواد چه چیزی را نشان می دهد؟

بخش اعظم آنچه در جستجوی خود پیدا می کنید احتمالاً رابطه ای بین سواد و کلمات را نشان می دهد. این ممکن است به این واقعیت نسبت داده شود که این مفهوم به طور سنتی با زبان همراه بوده است - یعنی سواد الفبایی. در استفاده مردمی ، کلمه سواد به طور فزاینده ای مترادف مهارت ، صلاحیت و مهارت است - برای مثال ، سواد عاطفی و سواد معنوی و غیره.

هرچه دیدگاه شما از کلمه سواد باشد ، آنچه کمتر مورد سؤال قرار می گیرد ، رابطه سواد و فناوری است. تا همین اواخر ، سوادآموزی در بیشتر موارد با فناوری چاپ همراه بوده است. نقش فزاینده ای که فناوری دیجیتال در شکل دادن به دنیای ما به عهده گرفته است ، به یک لحظه مشخص دیگر در تکامل سوادآموزی منجر شده است.

مفهوم دیجیتال

بنابراین دیجیتال چیست؟وقتی در مورد خود دیجیتال خود در فعالیت 1. 1 فکر کردید ، احتمالاً در مورد ابزارها و فن آوری های دیجیتالی که در دسترس شما است فکر کرده اید. به عنوان مثال: "اوه ، من برای برقراری ارتباط با دوستان از پیام رسانی متن در تلفن همراه خود استفاده می کنم."یا: "من برای برقراری ارتباط با دانشکده در دانشگاه از طریق لپ تاپ یا آزمایشگاه رایانه استفاده می کنم."اما قسمت دیجیتالی (دقیقاً مانند سواد) به متن بستگی دارد. فناوری ای که شما از آن استفاده می کنید و حتی ممکن است آن را به عنوان یک فناوری که پدربزرگ و مادربزرگ شما از آن استفاده می کنند یا دانشجویان در کشور دیگری از آن استفاده می کنند ، نیست. به همین دلیل است که مفهوم سواد دیجیتال بیشتر اوقات به عنوان سواد دیجیتالی به عنوان یک جمع شناخته می شود و با تأیید تنوع آنچه در دسترس است و مرتبط است.

سواد دیجیتالی

از زمان پیشگام معرفی رایانه ها به آموزش و پرورش در دهه 1960 ، چهار مفهوم کلیدی که بر ادبیات مربوط به سواد مربوط به فناوری دیجیتال حاکم شده است عبارتند از: سواد اطلاعاتی ، سواد رسانه ای ، سواد رایانه و سواد دیجیتال (براون ، Czeiewicz ، Huang و Mayisela ، 2016). این چهار سواد رقابت نمی کنند ، اما در واقع مؤلفه های لازم برای سواد بودن در قرن بیست و یکم هستند. جدول زیر یک طرح کلی از اصطلاحات مختلف و نحوه تقاطع آنها را ارائه می دهد:

جدول 1. 1: خلاصه مفاهیم کلیدی (اقتباس از براون و همکاران ، 2016 ، CC-BY-SA)

سواد اطلاعاتیسواد رسانه ایسواد کامپیوترسواد دیجیتالی
تعریفامکان مکان یابی ، شناسایی ، بازیابی ، پردازش و استفاده از اطلاعات دیجیتال بهینه (یونسکو ، 2011)توانایی دسترسی به رسانه ها ، درک و ارزیابی انتقادی جنبه های مختلف رسانه ها و محتوای رسانه و ایجاد ارتباطات در زمینه های مختلف (کمیسیون اروپا ، 2007)مجموعه ای از مهارت های کاربر که مشارکت فعال در جامعه ای را فراهم می کند که در آن خدمات و عرضه های فرهنگی از رایانه پشتیبانی و توزیع می شوند در اینترنت (یونسکو ، 2011)این قابلیت هایی که متناسب با یک فرد برای زندگی ، یادگیری و کار در یک جامعه دیجیتال است (JISC ، 2015)
تمرکز اصلیبازیابی اطلاعات و ارزیابی کیفیتارزیابی و تولید متون رسانه ایمهارت در استفاده از فناوری مرتبط با رایانهنوآوری ، همکاری ، یادگیری مادام العمر

مفهوم سواد دیجیتال فقط در دهه گذشته شروع به جلب توجه کرد. در ابتدا سواد دیجیتالی در درجه اول به عنوان مهارت های عملکردی و شایستگی های مورد نیاز افراد برای استفاده از رایانه و اینترنت مورد توجه قرار می گرفت. با این حال در دهه گذشته این موضوع گسترش یافته است تا ظرفیت گسترده تری را برای شرکت در یک محیط دیجیتال مورد نیاز در نظر بگیرد. یونسکو (2011) سواد دیجیتالی را به عنوان یک مهارت زندگی می داند که نه تنها اشتغال را افزایش می دهد ، بلکه به عنوان یک کاتالیزور عمل می کند که "دستیابی به سایر مهارت های مهم زندگی را امکان پذیر می کند" (ص 1).

دیدگاه سواد دیجیتالی ارائه شده توسط JISC (2015) حتی جامع تر است و سواد دیجیتالی را "قابلیت های متناسب با کسی برای زندگی ، یادگیری و کار در یک جامعه دیجیتال" تعریف می کند (بند 3). قابلیت های بیان شده توسط JISC:

  • اطلاعات ، رسانه ، سواد داده (استفاده بحرانی) ؛
  • ایجاد دیجیتال ، بورس تحصیلی و نوآوری (تولید خلاق) ؛
  • ارتباطات دیجیتال ، همکاری و مشارکت (شرکت کننده) ؛
  • یادگیری دیجیتال و پیشرفت شخصی/حرفه ای (یادگیری) ؛وت
  • هویت دیجیتال و بهزیستی (خودآگاه).

فراتر از مهارت های عملکردی و مهم ، تعاریف و قابلیت های دیجیتالی که در اینجا مشخص شده اند ، یک طرز فکر خاص را ارائه می دهند ، راهی برای وجود. به طور خاص ، سه قابلیت آخر بیان شده - توانایی های مشارکت در فرهنگ مشارکتی ، یادگیرنده مادام العمر و مدیریت یک هویت دیجیتالی حرفه ای - سواد دیجیتالی را به طرز چشمگیری با دیدگاههای اولیه سواد دیجیتال صرفاً به عنوان تسلط بر مهارتهای فنی متفاوت می کند.

چرا سواد دیجیتال مهم است؟

شما ممکن است با مفهوم "بومی دیجیتال" یا "نسل خالص" آشنا باشید. این اصطلاحات به این ایده اشاره دارد که شخصی که در سن فناوری دیجیتال متولد شده یا بزرگ شده است ، از سنین پایین با رایانه ها و اینترنت آشنا خواهد شد.

فعالیت 1. 3: نمای نسلی بومیان دیجیتال

بسیاری از کارتون ها به صورت آنلاین وجود دارند که درباره طرف جالب این مفهوم اظهار نظر می کنند. برای کارتون "بومی دیجیتال" در Google (یا موتور جستجوی مورد علاقه خود) جستجو کنید. ممکن است تصاویر بچه هایی را ببینید که با شوک به یک کتاب نگاه می کنند و از یکدیگر می پرسند ، "دکمه" روشن "کجاست؟"یا ممکن است کودکی را ببینید که از مدرسه در حال بازگشت به خانه است که درست پدر و مادرشان در حال فریاد زدن است و می گوید: "فکر می کنید چطور بود؟آنها حتی Wi-Fi هم نداشتند! "

در حقیقت ، این تمایل نسلی برای پیوستن به طور مداوم حتی در سلسله مراتب نیازهای مازلو به عنوان پایه نهایی نیازهای اساسی بشر وارد شده است. این مدل روانشناختی به عنوان هرمی با نیازهای اساسی بقای افراد به عنوان پایه و اساس آن که باید برآورده شود قبل از اینکه مردم بتوانند پتانسیل کامل خود را تحقق بخشند ، نشان داده شده است (شکل 1. 3).

Maslow

شکل 1. 3: نیازهای اصلی بقای افراد به عنوان هرم به تصویر کشیده شده است.

با این حال ، انتقادات زیادی در مورد مفهوم بومی دیجیتال وجود داشته است ، زیرا بسیاری از موارد را فرض می کند ، مهم نیست که به نوعی همه جوانان به فناوری دسترسی دارند ، که افراد مسن همان سطح سواد دیجیتالی را ندارند، و این که دسترسی به فناوری به طور خودکار به این معنی است که شما می دانید چگونه از آن استفاده کنید.

بنابراین اگر جوانان در استفاده از فناوری های دیجیتال بسیار ماهر هستند ، چرا آنها (و شاید شما برای آن موضوع) نیاز به بهبود سواد دیجیتالی خود دارند؟

پاسخ های زیادی وجود دارد و امیدواریم که این مقدمه قبلاً به برخی از آنها اشاره کرده باشد. یکی این است که در این دنیای متصل جهانی کافی نیست که فقط بتوانیم از فناوری استفاده کنیم. شما باید بتوانید شیوه های دیجیتالی مسئولیت پذیر اجتماعی را توسعه دهید و همچنین در زندگی شخصی، کاری و یادگیری خود به شیوه های دیجیتالی کمک کنید.

یکی از راه‌های تجسم این موضوع، مدل توسعه سواد دیجیتال شارپ و بیتهام (2010) است (شکل 1. 4 را ببینید).

Beetham and Sharpe ‘pyramid model’ of digital literacy development model (2010)

شکل 1. 4: «مدل هرمی» شارپ و بتهام از مدل توسعه سواد دیجیتال (2010). با اجازه نویسندگان تکثیر شده است.

هرم نشان دهنده یک فرآیند چرخه ای برای توسعه مهارت های سواد دیجیتال است. در پایه هرم آگاهی از فناوری و دسترسی به آن قرار دارد. با این حال، فقط به این دلیل که شما یک قطعه سخت افزار یا نرم افزار دارید به این معنی نیست که توانایی استفاده موثر از آن را دارید. همانطور که زمان بیشتری را صرف استفاده از فناوری می کنید، در مهارت های فنی، اطلاعاتی، ارتباطی و یادگیری خود اطمینان بیشتری پیدا می کنید. سپس می توانید شروع به استفاده از این مهارت ها برای تصمیم گیری آگاهانه و انتخاب در مورد نحوه استفاده از فناوری های مختلف کنید. همانطور که در این چرخه حرکت می کنید، تجربیات و شیوه های شما به شکل گیری هویت دیجیتال شما کمک می کند، در حالی که هویت شما به شیوه های شما اطلاع می دهد و استفاده خلاقانه و مناسب از فناوری را هدایت می کند.

بهبود سواد دیجیتالی خود: تبدیل شدن به یک شهروند دیجیتال

این کتاب با هدف کمک به شما در توسعه سواد دیجیتالی خود در زمینه های مختلف به منظور تبدیل شدن به یک شهروند دیجیتالی طراحی شده است.

فعالیت 1. 4: چقدر سواد دیجیتالی دارید؟

چرا در حال حاضر موقعیت خود را بررسی نمی کنید. شما چقدر سواد دیجیتالی دارید و آیا می دانید این به چه معناست؟

این مدل از چارچوب توسعه سواد دیجیتال را دانلود کنید و در حالی که به دسترسی، مهارت ها، شیوه ها و هویت خود فکر می کنید، آن را تکمیل کنید. این به شما کمک می کند وضعیت فعلی خود را ارزیابی کنید و به شما کمک می کند تا روی جایی که می خواهید پیشرفت کنید تمرکز کنید.

هویت دیجیتال خود را کاوش کنید

هویت دیجیتال به «خود آنلاین» شما اشاره دارد، همان سمتی که مردم در اینترنت می بینند. همه ما در زمینه های مختلف هویت های متفاوتی داریم و یکی از چیزهایی که در مورد شهروند دیجیتال بودن وجود دارد، توانایی کنترل بازنمایی خود در محیط آنلاین است.

فعالیت 1. 5: دیگران شما را چگونه آنلاین می بینند؟

با جستجوی نام خود با استفاده از موتور جستجوی دلخواه خود، در اینترنت به دنبال ارجاع به خودتان بگردید. برای پیدا کردن "شما واقعی" و نه شخص دیگری با همین نام یا نمایشی تک بعدی از شما، چه چیزی باید تایپ کنید؟آیا این نمایش دقیقی از شخصیت شما، علایق شما، چیزهایی که به نظر شما جالب است و آنچه را که به صورت آنلاین با دیگران به اشتراک می گذارید، است؟

هنگامی که نتایج جستجوی خود را بررسی کردید، به این سخنرانی TedX نگاهی بیندازید «ردپای دیجیتالی شما درباره شما چه می گویند؟»توسط نیکولا آزبورن، کارشناس آموزش دیجیتال و رسانه های اجتماعی.

آیا از نتایج جستجو در فعالیت 1. 5 راضی بودید؟آیا چیزی هست که بخواهید تغییر دهید؟یکی از مشکلات مربوط به اطلاعات آنلاین این است که هنگامی که وجود دارد، اغلب حذف آن بسیار دشوار است. آگاهی از آنچه به صورت آنلاین به اشتراک می گذارید یک مهارت دیجیتالی بسیار مهم است.

با استفاده از تصویر زیر (شکل 1. 5)، روی ردپای دیجیتال خود فکر کنید. در مورد برخی از اهداف SMART (خاص، قابل اندازه‌گیری، قابل دستیابی، مرتبط و محدود به زمان) تصمیم بگیرید و مشخص کنید که می‌خواهید «شما» مجازی به افراد مختلفی که ممکن است شما را آنلاین ببینند چگونه نگاه کند: دوستان، خانواده (از جمله مادربزرگتان!)، معلمان و اساتید، مربیان، همسایگان، کارفرمایان بالقوه، تاریخ های بالقوه، یا افراد کاملا غریبه.

The jouey of digital scholars in relation to online presence and networked identity

شکل 1. 5: انعکاس هویت دیجیتال شما

این کتاب با هدف کمک به شما در توسعه سواد دیجیتالی خود در زمینه های مختلف به منظور تبدیل شدن به یک شهروند دیجیتال بهتر است. در پایان این کتاب، شما قادر خواهید بود به طور موثرتر و مسئولانه تر:

  • در شیوه های دیجیتال شرکت کنید.
  • ارزیابی انتقادی اطلاعات، تعاملات آنلاین و ابزارهای آنلاین.
  • مدیریت و انتقال اطلاعات
  • همکاری و اشتراک گذاری محتوای دیجیتال

منابع

Brown, C., Czeiewicz., L., Huang, C-W., & Mayisela., T. (2016). برنامه درسی برای رهبری آموزش دیجیتال: مقاله مفهومیBuaby، BC: Commonwealth of Leaing. برگرفته از http://oasis.col.org/handle/ 11599/2442

کمیسیون اروپا (2007). رویکرد اروپایی به سواد رسانه ای در محیط دیجیتالبرگرفته از http://eur-lex. europa. eu/LexUriServ/LexUriServ. do? uri=COM%3A2007%3A0833%3AFIN%3AEN%3APDF

گیلستر، پی (1997). سواد دیجیتالی . نیویورک، نیویورک: جان وایلی و پسران، شرکت

Sharpe ، R. & Beetham ، H. (2010) درک کاربردهای دانش آموزان از فناوری برای یادگیری: به سمت تخصیص خلاق. در R. Sharpe ، H. Beetham و S. de Freitas (Eds.) تجدید نظر در دوره دیجیتال: چگونه زبان آموزان تجربیات خود را شکل می دهند ، (صص 85-99). Routledge Falmer ، London و New York. برگرفته از https://radar. brookes. ac.uk/ رادار/موارد/4887C90B-ADC6- DB4F-397F-EA61E53739E0/1/

موسسه یونسکو برای فن آوری های اطلاعاتی در آموزش و پرورش.(2011 ، مه). سواد دیجیتال در سیاست آموزش و پرورش مختصر. برگرفته از http://unesdoc. unesco.org/images/0021/002144/214485e. pdf

ویژگی های رسانه ای

  • © کیتلین بیکر
  • شکل 1. 1
  • شکل 1. 2 © Duncan Hull تحت مجوز CC توسط (انتساب) مجوز © Rhona Sharpe & Helen Beetham © Nicola Pallitt تحت مجوز CC BY-SA (Attribution SHAREALIKE) مجوز دارد.

امکان درک و استفاده از اطلاعات در قالب های مختلف از طیف گسترده ای از منابع هنگام ارائه از طریق رایانه

نحوه استفاده از طیف وسیعی از فناوری ها و ابزارهای دیجیتالی که در جنبه های مختلف زندگی خود استفاده می کنید

آن دسته از قابلیت هایی که برای زندگی ، یادگیری و کار در یک جامعه دیجیتال متناسب است

این ایده که شخصی که در سن فناوری دیجیتال به دنیا آمده یا بزرگ شده است ، از سنین کودکی با رایانه ها و اینترنت آشنا خواهد شد.

اشاره به "خود آنلاین" شما ، نمایندگی الکترونیکی شما که هستید.

دنباله "آرد سوخاری های الکترونیکی" شما را در هنگام استفاده از اینترنت هر دو عمداً بلکه ناخواسته نیز پشت سر می گذارید.

اهدافی که خاص ، قابل اندازه گیری ، قابل دستیابی ، مرتبط و زمان محدود هستند.

توصیه معامله گران با تجربه...
ما را در سایت توصیه معامله گران با تجربه دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : حمید ابراهیمی بازدید : 49 تاريخ : سه شنبه 9 خرداد 1402 ساعت: 23:42